Hlavní menza Univerzity Palackého prošla rozsáhlou rekonstrukcí a modernizací

Pátek 22. únor 2019, 17:13 – Text: OK

Olomouc (22. února 2019) Moderní gastronomické technologie, nová výdejna jídel, nová jídelna pro strávníky, nové sklady i vylepšené a komfortnější zázemí pro zaměstnance. To vše dnes nabízí hlavní menza Univerzity Palackého v ulici 17. listopadu.

Hlavní menza Univerzity Palackého procházela od května 2018 rozsáhlou rekonstrukcí a modernizací. Dnes je vybavena novou vzduchotechnikou, elektroinstalacemi, rozvody vody a topení. Stavební práce se zaměřily i na její nové dispoziční uspořádání. Současná kuchyň, která má nové gastronomické vybavení a komfortnější zázemí pro zaměstnance, je v přízemí propojena s jídelnou v prvním nadzemním podlaží. Celkové náklady na její rekonstrukci a modernizaci činily 110 milionů korun. Celou částku uhradila Univerzita Palackého z vlastních prostředků. Generálním dodavatelem díla je firma VW WACHAL, a. s.

Hlavní menza Univerzity Palackého dnes odpovídá vyšším standardům, nabízí technologické novinky i vylepšené zázemí. Změn doznalo i její horní patro, tedy výdejna s jídelnou. Jídelnu totiž nově tvoří jeden průchozí celek. Přístup do všech pater je bezbariérový a kromě nejmodernější varné technologie se zaměstnanci menzy dočkali i nových mycích jednotek, kapacitních mrazáků a chladicích boxů,“ řekl Josef Suchánek, ředitel Správy kolejí a menz UP. Přestože podle počtu stolů a židlí zůstala kapacita menzy téměř stejná, tedy čtyři sta míst, reálně se podle něj zvýšila.

Zkušenější strávníci si dobře pamatují období dvou oddělených jídelen před rekonstrukcí. Nezřídka se stávalo, že jedna část byla poloprázdná, zatímco druhá doslova praskala ve švech. Spojením dvou jídelen do jedné jsme tyto občasné negativní stavy elegantně vyřešili,“ uvedl Josef Suchánek.

Několikaměsíční období od začátku května 2018 do znovuotevření po rekonstrukci bylo pro menzu Univerzity Palackého velmi náročné. Především proto, že i v tomto období musela zajistit stravovací služby tisícům strávníků.

V situaci zásadně zredukovaných varných, výdejních i stolovacích kapacit satelitních menz to nebylo vůbec jednoduché. Všichni zaměstnanci menzy, tedy všech jednotek ve všech částech města, si jistě sáhli na limity svých možností. Chci poděkovat jim i strávníkům za trpělivost a pochopení této mimořádné situace,“ dodal.

Počet vydaných hlavních jídel ve všech menzách Univerzity Palackého se v době běžícího semestru pohybuje denně od 2,5 tisíc ve slabších dnech (pondělí a zejména pátek) až do 4,5 tisíc v silných dnech (úterý, středa čtvrtek).

 

Kontaktní osoba:
Josef Suchánek | ředitel Správy kolejí a menz UP
E: josef.suchanek@upol.cz | T: 58 563 8001 | M: 730 806 712

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)